Bombakken 41

Nikolaj, Cecilie, Karina & Peter Nissen

2006-04-30

 

Fundament

 

 

15. marts 2006 - YYYeeesss!

Så er vi ENDELIG igang. 14. marts blev arbejdet påbegyndt, og fundamentarbejdet er planlagt til at vare 2-3 uger.

Der er 20-40cm frost i jorden for tiden, men det er ikke noget problem. Gravearbejdet forløb uden problemer, og kun i enden mod haven var det nødvendigt at grave 2 meter ned, for at finde stabil undergrund. De brede lecablokke lægges i 1-2 lag, og ovenpå disse kommer en smal sten, som placeres mere præcist end de brede. Al tilledning (vand, el, kabel-tv, telefon, kloak) foregår samme sted, udfor bryggers.

Efter stenene er lagt graves der jord væk, lægges vand og kloakering og der fyldes sand på. Så lægges der 15+7,5cm flamingo, og ovenpå dette kommer en enkelt el-føring til kogeø og gulvvarmeslangerne. Til sidst støbes det hele forsvarligt til.

 

 

 

22. marts 2006 (morgen)

Nu rykker det bare!

Randfundamentet er næsten på plads, den øverste smalle sten er ved at blive sat med ekstra præcision.

Der er gravet ud til man er nået ned til lerjord (godkendt af jordtekniker ligesom udgravning af selve randen), mængder af sand er kommet til, og VVS har trukket kloak- og vandrør.

Billedet er taget om morgenen ifm. byggestartmøde (lidt sent afholdt). Inden fyraften skal det hele være dækket af 2 lag flamingo, for VVS kommer imorgen og lægger gulvvarme...

 

 

 

22. marts 2006 (aften)

 

 

 

23. marts 2006 (middag)

Midt på dagen, og der er gulvvarme i ca. halvdelen af huset. Samtidig er randen ved at blive isoleret efter der er lagt radonspærre fra flamingo og ud ovenpå sokkelstenen. Det skal være færdigt idag, for i morgen kommer der beton....

 

 

 

23. marts 2006 (aften)

(Nederst i billedet: kube til faskine, og dræn-slange)

 

 

 

24. marts 2006 (aften)

Så er der støbt betondæk - 3 vognlæs skulle der til. Dækket skulle være tørt nok til at betræde forsigtigt dagen efter.

For disse håndværkere er der tilbage at lave udvendig tilslutning til vand og kloak, samt at nedgrave regnvandskloak, faskine i haven og dræn-slange rundt om huset.

 

 

 

31. marts 2006 (aften)

Så er fundamenthåndværkerne færdige! (Og den ene taget på skiferie).

Kloak og kabler er trukket ud til vejen, og regnvandskloak og dræn trukket langs hussiderne. Dags dato er der lagt stabilgrus, og støberør til søjler og skur er sat ned.

 

 

 

~~~